אף על פי שזה עשוי להפתיע, הזנחת בריאות הלב שלכם עלולה להשפיע לרעה על השמיעה. מחקרים רבים מצביעים על קשר ברור בין מחלות לב לבין אובדן שמיעה הקשור לגיל. הסיבה לכך פשוטה: שמיעה תקינה תלויה בזרימת דם טובה.

אמנם אין הוכחות לכך שתזונה יכולה להפוך אובדן שמיעה, אך תזונה בריאה עשויה לעכב או להאט את התקדמות הירידה בשמיעה. הקשר בין הלב לשמיעה שלנו מתבטא בזרימה קבועה של דם עשיר בחמצן.

הקשר שבין תזונה לאיכות השמיעה

תאי השיער הרגישים באוזן הפנימית ממירים גלי קול לאותות חשמליים שהמוח מפרש כצליל. זרימת דם לקויה או חוסר בחמצן עלולים לפגוע בתאים רגישים אלה. לכן, כדי להפחית את הסיכון למחלות לב ולשמור על בריאות השמיעה, חשוב לאכול תזונה עשירה בפירות, ירקות ודגנים מלאים, עוף רזה ודגים.

בנוסף, למען בריאות הלב והשמיעה, מומלץ להפסיק לעשן (אם אתם מעשנים), לעסוק בפעילות גופנית ולשמור על שגרת שינה אופטימלית.

11 מאכלים שעשויים להאט את הירידה בשמיעה

  1. פלפלים: עשירים בחומצה פולית (ויטמין B9), שעוזרת ביצירת תאי דם אדומים המובילים חמצן בגוף.
  2. בננות: עשירות באשלגן, שעוזר בוויסות רמות הנוזלים בגוף.
  3. מלון: מכיל אשלגן, שמסייע בוויסות הנוזלים בשבלול האוזן, האיבר העיקרי של השמיעה.
  4. גזרים: מכילים בטא-קרוטן, שעשוי לעזור בהפחתת הסיכון לאובדן שמיעה.
  5. פירות הדר: תפוזים, אשכוליות ולימונים מכילים חומצה פולית שעוזרת ביצירת תאי דם אדומים.
  6. ירקות עליים כהים: ברוקולי, כרוב, מנגולד ותרד מכילים חומצה פולית התורמת לבריאות האוזן הפנימית.
  7. ביצים: עשירות בוויטמין D, שקשור לסיכון נמוך יותר לבעיות שמיעה.
  8. תפוחי אדמה רגילים ומתוקים: עשירים באבץ, שעוזר להתגונן מפני זיהומים שעלולים להשפיע על האוזן הפנימית.
  9. דלעת: מכילה בטא-קרוטן, שעשוי לעזור בהפחתת הסיכון לאובדן שמיעה.
  10. עגבניות: עשירות באשלגן, שעוזר בוויסות הנוזלים באוזן הפנימית.
  11. דגים: אכילת שתי מנות או יותר של דגים בשבוע, כמו טונה, סלמון או הרינג, קשורה לסיכון מופחת לאובדן שמיעה. דגים מכילים חומצות שומן אומגה-3, שקשורות לסיכון נמוך יותר למחלות לב ולדמנציה.

מחקרים תומכים בקשר בין תזונה לשמיעה

מחקרים נוספים מחזקים את הקשר בין תזונה לשמירה על השמיעה. חוקרים בספרד מצאו כי אכילת פירות וירקות, חומצות שומן אומגה-3 וויטמינים A, C ו-E קשורה לסיכון נמוך יותר לפתח אובדן שמיעה.

ד"ר שרון קורהן, מנהלת מחקר שימור השמיעה בבית החולים בריגהם ונשים בבוסטון, מדגישה כי אובדן שמיעה אינו בהכרח תוצאה בלתי נמנעת של הזדקנות. מחקרה הדגיש גורמי תזונה ואורח חיים שעשויים להפחית את הסיכון לאובדן שמיעה. "מצאנו שתזונה בריאה יותר באופן כללי, כולל אכילת שתי מנות דגים או יותר בשבוע, הייתה קשורה לסיכון מופחת לאובדן שמיעה," אומרת קורהן.

עם זאת, קורהן מציינת שיותר לא תמיד טוב יותר: "הופתענו לגלות שנטילת מנות גבוהות מאוד של תוספי ויטמין C הייתה קשורה לסיכון מוגבר לאובדן שמיעה."

מינרלים חשובים לבריאות השמיעה

מלבד הויטמינים, ישנם ארבעה מינרלים שכדאי לשים לב אליהם בתזונה לשמירה על בריאות השמיעה:

  1. ברזל: חוסר בברזל, הידוע גם כאנמיה, עלול להשפיע על השמיעה. מחקר שנערך באוניברסיטת פן סטייט מצא קשר בין אנמיה לאובדן שמיעה במבוגרים.
  2. אשלגן: הגוף זקוק לאשלגן כדי לתפקד כראוי. אשלגן עוזר לגוף לשלוח אותות עצביים, לווסת התכווצויות שרירים ונוזלי גוף. קצוות העצבים בשבלול האוזן הפנימית קולטים רטט ושולחים אותו למוח, שמפרש אותם ומאפשר לנו לשמוע. נוזל עוזר לשבלול לעבוד היטב.
  3. חומצה פולית: חומצה פולית וחומצה פולינית הן שתי צורות של ויטמין B9 מסיס במים. ויטמין B זה עוזר ביצירת תאי דם אדומים שמובילים חמצן בכל הגוף. מחקר מאוסטרליה קושר רמות נמוכות של ויטמיני B, במיוחד B9, לסיכון לאובדן שמיעה הקשור לגיל.
  4. אבץ: אבץ הוא מינרל חזק המעורב במטבוליזם, תהליך כימי בגוף שהופך מזון לאנרגיה עבור כל דבר, מחשיבה ועד עיכול. מחקרים מצאו שאבץ יכול לעזור להגן מפני חיידקים הגורמים להצטננות, שעלולה להוביל לזיהומי אוזניים המשפיעים על השמיעה. האוזן הפנימית מכילה ריכוזים גבוהים במיוחד של אבץ.

חשיבות הבדיקות והטיפול המקצועי

למרות חשיבותה של תזונה נכונה, חשוב לזכור כי טיפול מקצועי ובדיקות שמיעה סדירות הם חלק בלתי נפרד משמירה על בריאות השמיעה. שירותי בדיקת שמיעה עד הבית כמו של מכון שמיעה אופקים מציעה פתרון נוח ומקצועי לביצוע בדיקות שמיעה ומעקב אחר בריאות השמיעה שלכם.

סיכום

שמירה על בריאות השמיעה היא תהליך מורכב הכולל מגוון גורמים, כאשר התזונה היא אחד החשובים שבהם. אכילת תזונה מאוזנת ועשירה במזונות שהוזכרו במאמר זה יכולה לסייע בשמירה על בריאות השמיעה לאורך זמן. עם זאת, חשוב לזכור כי תזונה נכונה היא רק חלק מהפאזל.

שילוב של תזונה בריאה, פעילות גופנית סדירה, הימנעות מעישון, שמירה על שגרת שינה טובה ובדיקות שמיעה סדירות הוא המפתח לשמירה על בריאות השמיעה לאורך זמן. אם אתם חווים ירידה בשמיעה או מודאגים לגבי בריאות השמיעה שלכם, מומלץ להתייעץ עם אודיולוג או רופא אף-אוזן-גרון.

זכרו, טיפול מונע וגילוי מוקדם של בעיות שמיעה יכולים לעשות את כל ההבדל. שמרו על אורח חיים בריא, הקשיבו לגופכם, ואל תהססו לפנות לעזרה מקצועית כשצריך. בריאות השמיעה שלכם היא חלק חשוב מאיכות החיים הכוללת שלכם, ומגיעה לכם ליהנות משמיעה טובה לאורך שנים רבות.

המאמר הובא בחסות מגזין זולו

קרדיט תמונה: FREEPIK

תוכן זולו

By תוכן זולו

דוד הוא העורך הראשי של אתר תוכן זולו, עם מעל 10 שנים של ניסיון בכתיבה דוד יודע לייצר תוכן איכותי עם נרטיבים משכנעים במיוחד. הסגנון כתיבה המיוחד שלו משלבת רהיטות עם הבנה עמוקה של צרכי הקוראים. היכולת שלו להפוך רעיונות מורכבים לתוכן מושך הופכת אותו לנכס חשוב מאין כמוהו לצוות תוכן זולו.

אין תגובות
דילוג לתוכן